Vem vet mest?

Kommentarer
Isabell - mamma till Embla

Ja ibland blir det lite konstigt, min mamma "började om" och jag har två småsyskon som jag skulle kunna vara mamma till.
Plus att min pappa lätt hade kunnat misstas för att vara Emblas pappa, inte hennes morfar ;)

2012-08-30 » 22:07:21 BLOGG: http://annaisabells.blogg.se
lina

Men som ung ska man väl också njuta av livet? Resa, träffa nya människor, plugga det man är intresserad av och bara testa sig fram ?

2012-08-31 » 11:39:10
lina

Ja, det är klart man ska göra det som faller en in när man är ung (o gammal). Men att skaffa barn finns det nästan ett "bäst-före-datum" för. Nog kan man ha dugliga spermier / ägg vid sextio års ålder. Men orken till allt vad en unge kan behöva o hitta på, har man den?

Att man är piggare vid 25 än vid 60 år säger sej självt. Säger inte att man MÅSTE bli mamma när man är 25. Man får väl vara 20, 30 o 35 också.. Men 60 år.. Det är mycket man ska orka. Skrik, blöjbyten, vakna nätter, hänga med i barnets tempo. När ungen sen är tio år o ska till skolan, få hjälp med läxor, skjussas till kompisar, spela fotboll o få hjälp med att tvätta matchtröjor osv. Orkar man sånt när man är SJUTTIO ÅR?

När ungen sen är sexton o kanske börjar smaka alkohol o ränna ute på stan, ska man som sjuttosexåring vara ute o hålla vakt på stan i gula jackor eller skjussa / hämta mitt i natten?

Kom igen, det säger sej självt.

2012-08-31 » 16:31:25 BLOGG: http://millblomskan.blogg.se
lina

absolut, jag är glad att mina föräldrar fick mig i den åldern de fick, men det var just meningen om att du fick barn som ung jag reagerade på. Att få barn när man är kring 30 anser jag vara minst lika bra ( om inte bättre) då man levt livet mer, och då syftar jag inte bara på tonårsfyllorna. Sen menar jag absolut inget fel med att få barn när man är 24, sålänge det passar in i ens liv, vilket det absolut verkar göra för dig och du verkar vara en helt otrolig mamma, en sån jag själv drömmer om att bli. Men det jag menar är att många får barn när de är runt 18-22 och har själva inte vuxit upp och inte inser allvaret i att uppforstra ett barn. Självklart kan detta hända även när nån i 30årsåldern får barn men jag tror inte det är lika vanligt utan jag tror att man mognat mer då, funnit sig själv. Återigen, jag menar inget jäntemot dig, du verkar vara en fantastisk mamma och heidi kan skratta sig lycklig, men jag tror du vet vad jag menar. Så ska man kritisera äldre föräldrarna kan man även kritisera de yngre ( med undantag i båda kategorierna) men å andra sidan, visst är de bra att alla tycker olika och skaffar barn vid olika tillfällen och har olika drömmar? Annars skulle livet vara förbannat tråkigt!

2012-08-31 » 18:39:54
lina

Ja, rätt mognad behövs ju såklart. Tro mej, jag fräser illa om unga mammor som skaffar barn bara för att det verkar vara en "ny accessoar", som sen lämnar bort barnet till mormor så fort det blir helg. Sånt hatar jag! Men det är ett annat diskussionsämne.

Man vill ju ha sina föräldrar med sej så länge som möjligt. Skaffar man barn vid sextio, så kanske man inte får se sitt barn fylla tjugo ens? 80 är ju en rätt hög ålder. Jag hoppas få finnas med så länge som möjligt i Heidis liv. Är jätteglad jag fick henne vid 23. Hade inte rest särskilt mycket. Men ändå gjort sånt jag velat - i den mån jag kunnat. Känner mej inte "klar", men barn var det jag ville ha. Mer än något annat.

2012-08-31 » 20:12:45 BLOGG: http://millblomskan.blogg.se

DITT NAMN:
Kom-ihåg-mej? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0