Det blir dop!

Kommentarer
emma karlsson

jag ser fram emot min inbjudan ;) haha. nej men visst är det så. jaqueline vet ju inte är den kristnaste av oss alla och melvin är ju döpt. (vem vet om heidi och melvin skull egå med i pingstkyrkan senare, då har ni ju iaf lagt grunden, haha) nej men hon precis som du kan ju välja att gå ur kyrkan senare. pussa heidi från tant emma.

2011-05-07 » 11:08:17
Lina

nej precis :p alla som döper sina barn är ju inte superreligösa :p allra minst jackie. haha. inte guds bästa barn det där! :Dhar tänkt att jag inte ska göra det, men blev sugen att döpa heidi när alla andra ska döpa sina barn. sen tänkte jag "tänk om jag inte döper henne, så ångrar jag mej.." så lika bra att göra det! :D tror inte att jag kommer ångra att jag faktiskt döpt henne :p vad finns det att ångra då? att vi tillbringade en liten stund i kyrkan, att hon hade min gamla dopklänning o att hon blev våt i håret o att alla nära o kära var där? njae, det kommer jag icke ångra :p haha..

2011-05-07 » 11:28:53 BLOGG: http://millblomskan.blogg.se/
Jackie =)

Nee inte är då jag den religösaste vill jag då lova =) jag döpte melvin mest för att man själv är det och tycker att det är en fin cermoni och vill melvin inte vara med i kyrkan sen så får han själv välja och gå ur när han blir gammal nog =) och jaa lina ta det snart så hon slipper utstå att vara 12 år gammal som jag va när mamma och dom kom på att döpa oss syskon =)

2011-05-07 » 11:33:09
Miranda

Hej! Ville bara säga att du behöver inte prata med en präst om att gå ut ur kyrkan, det är bara att fylla i nåt formulär som man sen skickar in dit. Vart man nu får tag i detta formulär har jag däremot ingen aning om, hahah. Men bara så att du vet att du slipper själva face to face grejen :) Eller du kanske inte bryr dig, haha.

Tycker jättemycket om din blogg förresten! Är själv från Avesta och känner inte dig eller så, men bor inte där längre så det är extra kul att läsa den nu :)

2011-05-07 » 11:44:36
Lina

Nej, jag bryr mej inte om de blir face to face :) Finns inget dom säger som kan få mej att ändra mej :)Jag är inte från Avesta, men bott här i några år.. :p

2011-05-07 » 11:47:00 BLOGG: http://millblomskan.blogg.se/
Evelina

Jag älskar den klänningen, den är sååå fin :) Var på jakt efter den men den är slut överallt! :(

2011-05-07 » 14:03:37 BLOGG: http://afebruarysong.blogspot.com/
veronica

jag ringde bara pastorsexpeditionen och sa att vi ville gå ur, jag och jonas. då skickade dom bara hem ett varsitt papper till oss på brevlådan som vi fick skriva under och skicka tillbaka. :)

2011-05-07 » 18:45:20 BLOGG: http://sstromberg.se
veronica

får man döpa fast man själv inte är med i kyrkan? vi har också alltid sagt att vi inte ska döpa, men ja blir också osäker när alla andra döper :p det hade trotts allt varit en fin cermoni för lilla bebisen :)

2011-05-07 » 18:46:06 BLOGG: http://sstromberg.se
Annalena

Alla andra kommenterar dopet, jag väljer att skriva:FAN vad snygg du kommer vara i klänningen!!! :)

2011-05-08 » 09:32:56 BLOGG: http://lillisandal.blogg.se/
Matilda; mamma till Elna

Från Svenska Kyrkan:Måste föräldrar vara medlemmar vid dop?

Hej, Vi skulle vilja döpa vårt barn i kyrkan. Vi föräldrar är idag inte medlemmar i Svenska kyrkan. Hur ser ni på detta? Krävs det att båda föräldrarna är medlemmar eller räcker det om mamman blir medlem? /nybliven mamma

nybliven mammaJohan Hedlund svarar:Hej Att döpa sitt barn är ju en viktig handling för oss som finns i kyrkan, är kristna. Idag är dopet och medlemskapet starkt kopplade till varandra. Det finns inget krav att vara medlem för att få döpa sitt barn, men jag tycker nog att det skulle vara en självklarhet. Varför vill man ge sitt barn ett medlemskap i något man inte själv är medlem i? Min fråga till er är om ni är döpta, vilket inte framgår av frågan. Jag tycker att det är viktigt att ni är döpta om ni väljer att låta döpa ert barn. Och är ni döpta så tycker jag också att ni ska vara medlemmar i Svenska kyrkan.

2011-05-08 » 10:58:46 BLOGG: http://matildamayandersson.blogg.se/
Mia

Vänta med att gå ur efter dopet, annars kommer ni att få betala för präst, "abboneringen" av kyrkan och annat. Ett tips bara.

2011-05-09 » 00:14:50
Lina

Jo, haha, helt bakom flötet är jag inte.. :p hade jag också planerat!

2011-05-09 » 07:20:46 BLOGG: http://millblomskan.blogg.se/

DITT NAMN:
Kom-ihåg-mej? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0