Dags för smakisar!

Kommentarer
Callina

Oj.. känns så länge sen.. och ändå är det bara ett år sen han fick sina första smakportioner. Lilleman fick potatis/morotspure' första dagarna. Helt såld. Bara morotspure'n var oxå god, men majspure'n tog tvärstopp i munnen och hamnade mest på bordet. Nuförtiden är han däremot tokig i majskorn... :P Men oj va kul det var att se hans min när han fick något helt nytt in i munnen. Helt lyrisk. :D

2011-05-12 » 19:24:12 BLOGG: http://callina.blogg.se/
Madde

Tror att min lille också började med potatis och morot, han fullkomligt älskade katrinplommonpuré (kanske inte världens bästa puré men men). Något som han verkligen älskade var gröt med lite äppelmos eller liknande :)

2011-05-12 » 20:43:22 BLOGG: http://enhjartesak.blogg.se/
Nathalie

Mina små började med potatispuré som jag gjorde själv, men det var ingen större hit hos nån av dom. Dom är inte speciellt förtjusta i potatis idag heller. Det som däremot gick bra var gröt (havregröt från 4 mån tror jag det var), uppskattades av båda. Majs gillades också! Har du fått mitt senaste mail förresten?

2011-05-12 » 20:51:53 BLOGG: http://nattsingen.blogg.se/
Nathalie

Okej. Undrade nog bara om du har samma konto nr som sist jag köpte design av dig, för då har jag det sparat. Och om inläggen som inte ligger i nån kategori försvinner när den nya sätts in. Kanske en dum fråga men jag vet ju inte och jag vill inte att dom ska försvinna..

2011-05-12 » 21:16:58 BLOGG: http://nattsingen.blogg.se/
Jessica

Med Lova körde vi så som du beskriver. Tröligt som satan.

Med Vilda fick vi rådet att börja med gröt. För dem tycker i regel alltid om gröt. Det blev liksom lättare för henne att lära sig äta, bli matad med fast föda-med sked. Det går dessutom fortare att komma upp till att äta en hel portion om man börjar med gröt.

Sedan lade vi till lite mosad banan eller rivet äpple.Efter ca 2 veckor (?) provade vi potatis en gång, morot en gång osv sen provade vi med burkmat med en maträtt och på den vägen är det.

Det var skitsmidigt tyckte jag!

Så vi kör på samma melodi med Elvis.Sen kan jag varmt rekommendera Ikea's mjuka haklappar i nylon (?) bara att skölja under kran efter varje måltid! Super!Kram!

2011-05-12 » 21:33:03 BLOGG: http://agni.blogg.se/
Sarah

Min dotter fick börja med gröt, gick sisådär i början. Sen var det potatis, palsternacka och morot.

Nu går det äntligen bra efter ca en månad av att hon har knipit igen munnen och bara stenvägrat.

2011-05-12 » 21:33:54 BLOGG: http://thisissarah.blogg.se/
Martina

Åhh så mysigt med de första smakisarna:) jag följde inga "regler" utan gav Isabelle olika varje gång, hon älskar ju mat så de va aldrig nå problem:) började nog med frukt och fick höra att de ska man inte göra, men hon äter då allt idag ändå;) fast visste inte hur mycket jag skulle ge så jag tröck i ungen em halv burk första gången så hon spydde haha opps:P hoppas lilla Heidi kommer gilla smakisarna, kul att se minerna:)

2011-05-13 » 07:58:03 BLOGG: http://martinaolofsson.blogg.se/
Anneli

Min dotter fick börja med gröt, nu är vi inne på tredje veckan. Hon ÄLSKAR gröt! Det gjorde hon ända från första "tuggan", hon blir helt ivrig och alldeles till sig när hon ska få gröt. Och hon blir vansinnig när hon inte får mer :)Annars så har hon fått både katrinplommonpuré och katrinplommonjuice eftersom att hon har haft lite bekymmer med bajsningen (att hon har inte bajsat på ett par dagar), dom har oxå gått hem.Jag tänkte börja med riktig mat nästa vecka, lite morotspuré. Det säger dom ju är milt och bra, men ändå smakrikt :)Lycka till med ätandet!

2011-05-13 » 15:01:03

DITT NAMN:
Kom-ihåg-mej? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0