Urladdning

Kommentarer
Matilda

Det är helt normalt att du känner & tänker som du gör. Det finns nog inte många som inte är lite rädda inför en förlossning, det är ju trots allt det största en kvinna (och man såklart, men kvinnan gör ju jobbet) går igenom i sitt liv! När du väl ligger där kommer nog din rädsla övergå till styrka :) Hoppas allt går bra för dig/er och stort lycka till, nu kan hon ju komma ut tiller när som helst! <3

2010-12-09 » 23:27:32 BLOGG: http://matildaullen.blogg.se/
annsoo

jag ska iaf berätta något positivt. när mamma skulle föda mig... från när hon börjar känna smärtorna tills att jag var ute så tog de totalt 45 min. hahah ^^,

2010-12-10 » 01:30:57 BLOGG: http://kiingwood.blogg.se/
Karin

Fotoböcker gör jag ofta:) testad de i iphoto som man beställer på macstore? GRYMMA! har 5 julklappar på gång nu;)

2010-12-10 » 07:37:35 BLOGG: http://karinolofsson.se
Lina

Jag tycker också att det är helt normalt att du känner & tänker som du gör. Det är en helt ny situation och det blir många tankar då, sen blir det som du själv säger inte bättre av att fan & hans moster ska lägga sig i, och berätta den ena historian värre än den andra.

Jag tror precis som Matilda att din rädsla kommer att övergå till styrka, vi kvinnor har urkrafter inom oss och du har många gånger visat i din blogg vilken stark kvinna du är! :)Lycka till & fortsätt vara den du är för det är det enda rätta!

2010-12-10 » 07:59:20 BLOGG: http://linasliv.blogg.se/
Mikaela

Det kommer att gå jättebra. Det är helt naturlig att vara rädd för något så stort! Själv har jag gått till en förlossningspsykolog den här graviditeten för att jag är rädd. Man får vara rädd för något som är så främmande och mäktigt! Speciellt om det är första gången. Men det är som matilda här ovanför skriver. Rädslan kommer att gå över i styrka. Och du kommer att bli förvånad över hur mycket kraft och styrka din kropp besitter. Att föda ett barn är ett av dom mest häftiga saker du kan göra i ditt liv. Men jag förstår precis hur du menar..=) Huvudet säger "go for it" men kroppen vill helst kuta åt ett helt annat håll..=)

2010-12-10 » 08:08:52 BLOGG: http://mickanmickans.blogg.se/
Viktoria!

D

2010-12-10 » 08:58:07
Anonym

Det är helt normalt att känna som du gör, finns nog ingen gravid som alldrig känner något sådant!När jag väntade mitt första barn, så gick känslorna upp å ner.. Men när jag väl var inne i falun så var man på G :) Och man fick underbart mottagande.. :)Nu min andra gradvitet Så är jag faktiskt mer nervös änn då. men det är för att jag hoppas att allt ska gå lika bra som det gjorde med Anton!!! Så denna gradvitet har jag fått lite stöd, och det e super skönt!Och som alla säger det är full normalt att vara lite rädd!!!Ta hand om dej! // viktoria!!

2010-12-10 » 09:02:07
annso

hahah, du ska självklart inte FÖRVÄNTA dig att det tar 45 min. nu missförstod du mig ganska rejält. jag ville bara berätta att det behöver INTE vara någon mardröms förlossning som många andra kanske berättar :p

2010-12-10 » 09:11:04 BLOGG: http://kiingwood.blogg.se/
Novembersara ©

Jag började nästan gråta själv när jag läste detta (vet inte varför faktiskt, kanske för att det verkligen var så personligt skrivet). Kan inte säga att jag förstår dig då jag själv inte är gravid, men jag är en tjej som upplevt jävligt mycket skit och som har blivit rädd för det mesta, och jag tror på fullaste allvar att jag kommer vara fullständigt panikslagen och rädd när jag ska föda barn, för att jag är rädd för allting jag själv inte kan kontrollera.Du verkar vara en stark tjej, men det är klart att man får vara rädd, frågvis och förvirrad när det kommer till saker man aldrig upplevt förut. Men det är som du säger, alla dessa kvinnor som har 2,3,4,5 och kanske 10 barn skulle ju ALDRIG göra om det om det är så hemskt. Och doktorerna vet vad dom gör. Det är tråkigt att du träffat på rötägg förut (been there done that) och dom rötäggen borde få sparken, men jag är säker på att barnmorskan/barnmorskorna du träffar vet precis vad dom gör och vet precis hur dom ska hantera en förstföderska! När Heidi väl är ute kommer du inte för ditt liv förstå vad du var så rädd för, tror jag :)Appropå det här med att skrämma upp folk.. Jag är ju SJUKT rädd för att flyga flygplan och jag får alltid höra skräckhistorier om huruvida plan störtat, fått nödlanda, börjat brinna osv. Jag hatar det! Kram på dig!

2010-12-10 » 09:23:30 BLOGG: http://novembersara.blogg.se/
Martina

Du kommer klara det så jäkla bra det är jag bombis på:) och du ska absolut byta bm om de inte känns rätt även om de flesta är underbara träffade jag på en nonchalant kärring i Västerås:( jag är seriöst avundsjuk på er förstagångsföderskor, avundsjuk på känslan att inte veta vad som ska hända, spänningen, hur kommer det kännas att få upp bebisen på bröstet:) Ja allt:) och som du säger skulle folk inte göra om det om de inte visste att de klarar det:):) gick inte heller på nån föräldragrupp, kände att jag kan iallfall inte påverka nåt innan bara bli mer rädd:/

2010-12-10 » 09:35:36 BLOGG: http://martinaolofsson.blogg.se/
Therese

Jag kan börja tala om att jag var livrädd för förlossningen. Verkligen livrädd. Själv tycker jag att jag har väldigt hög smärttröskel men jag visste att det inte skulle hjälpa mig i det här. jag kan ärligt säga att man klarar smärtan bättre än vad man tror. man är skapt för detta. Jag kände inte de första 7 cm. De tre sista tog 1.5 timme. Och det gör ont. Fruktansvärt ont. jag tog bara lustgas lite då och då eftersom jag blev att må illa av den men ändå så klarar man det hur bra som helst. Man har koll, jag lovar! Sen efteråt kommer du glömma allt på en gång när lilla flickan är ute. Det är magiskt hur man är skapt. Min bm sa just när jag hade som ondast " det är heeeeelt normalt det du känner, precis så här ska det kännas" Jag blev mycket lugnare av det hon sa eftersom man tror att det är nå fel just för att det gör så ont. Men jag lovar dig, DU FIXAR detta med bravur=) Du behöver inte oroa dig alls. Kontroll kommer du ha även när du har som ondast! Lycka till!!=)

2010-12-10 » 10:47:24
Ullis

Hej Lina!

Det kommer gå jätte bra det lovar jag.

När jag väntade Alfred så brukar jag tänka att det är onödigt att vara rädd och orolig när man inte fött barn tidigare, varje forlossning är unik och du kommer fixa det, barnmorskorna i Falun är super bra och du kommer få den smärtlindring du behöver.

En av våra vänner hade en jobbig förlossning medans jag och en annan kompis hade en jätte bra och lätt förlossning. Jag skulle kunna föda hur många som helst om det ska gå så bra som det gjorde.

Prova lustgasen den gjorde iaf super bra värkan på mig.

Lycka till och njut och ta vara på tiden innan bebisen kommer, det behöver man.

Kram Ullis

2010-12-10 » 11:16:20
Lina

Tack ullis :) ja de kommer gå bra. Innerst inne vet jag det. Har hört både bra o dåligt om lustgasen. Så vi får se va jag tycker :) får hoppas dom är lika bra i Västerås som i Falun då. För jag ska inte föda i Falun :)

2010-12-10 » 11:37:54 BLOGG: http://millblomskan.blogg.se/
Eva

Min förlossning varade i ca 30 timmar och som väntat gjorde det jävligt ont. Skriver inte det här för att skrämma upp dig, för du kommer att fixa det galant! Det jag vill ha sagt är att trots smärtan så var förlossningen det mest enastående magiska upplevelsen i mitt liv. Känslan man har precis efter att bebisen kommit ut är helt oslagbar pga den starka kärleken till bebisen. Trots 30 timmars kämpande så var jag hur pigg som helst efteråt och svävade runt på små rosa moln =) Som Ullis skriver så är barnmorskorna toppenbra stöd och de gör allt för att hjälpa dig. Jag gick inte heller i nån föräldragrupp och var inte så insatt i smärtlindring, men det där hjälpte bm på förlossningen mig med. Dock var lustgasen inget för mig, däremot var epiduralen fantastisk (trots min sprut- och nålfobi). Lycka till och njut av er lilla dotter!

2010-12-10 » 12:27:32
Evelina

Jävligt dålig stil av folk att dra såna skräckhistorier... innan jag skulle operera bort halsmandlarna fick jag ju också höra en massa skräckhistorier om folk som inte vaknade upp från narkosen och nån som blödde i halsen och dog. Inget man vill höra direkt :PDet kommer gå bra för dig! :) Det är självklart man är rädd och bara låt känslorna flöda! :D Bättre än att hålla det inom sig.

2010-12-10 » 15:38:57 BLOGG: http://evelinarasmusson.blogg.se/
emma - 19årig mamma till hugo :)

både jag och min vän som fick barn i sommras födde utan bedövning och jag som är världens klenis klarade det finfint och det kommer du också göra :) lyssna inte på neggon! ta med mycket dricka och ta det som det kommer ;)

2010-12-10 » 17:58:00 BLOGG: http://emmasc.blogg.se/
Tove

Jag grät mig igenom hela graviditeten, var fan rädd för precis ALLT. Det enda som hjälpte mig att tänk var att jag inte kunde påverka förslossningen det minsta, det blir som det blir och jag kan bara hänga med. Det gör ont men inte mer än att man klarar av det. Och jag kan lova dej att kicken man får av att föda barn slår allt i hela världen, fan vad häftigt det är. De första dagarna är helt magiska, man går i ett enormt lyckorus, det har du framför dig och jag blir så avis.. Det kommer gå fint för dig med Lina. Massa kramar Tove och Signe (som var ute på 5 timmar:))

2010-12-10 » 19:36:37
Lina

Tack Tove :) Ja, det kommer vara ashäftigt samtidigt som jag säkert kommer önska att jag vore död. Haha, nä, inte riktigt. Jag vet att det kommer göra ont. Men jag tänker samtidigt att om det var jordens undergång skulle inte folk göra om det fler gånger.. men det gör dom ju :) Annars skulle ingen ha syskon, haha! Puss på dej o Signe!

2010-12-10 » 19:42:55 BLOGG: http://millblomskan.blogg.se/
aNNA

Hej vännen!! Jag tror att det är jättebra, att du känner som du gör nu..

Jag precis som du, hade inte tänkt speciellt mycket på förlossningen..förrän jag låg där..

Jag hade tänkt bara att det kommer gå bra, det blir som det blir osv.. istället fick jag en chock, för det var inte alls som jag tänkt. Så jag tror verkligen att det är bra att du tänker och känner som du gör nu.

Och det finns väl ingen i hela världen som har så in i helvete med "go" i kroppen som du.. så du kommer fixa förlossningen toppenbra, och du kommer vara SÅ stolt efteråt!! Jag tror på dig!! KRAM

2010-12-12 » 08:49:50 BLOGG: http://littlemiracle.blogg.se/

DITT NAMN:
Kom-ihåg-mej? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0